събота, 21 май 2011 г.

СМЕШЕНИЯТ ПЛАЧ НА ГРУПАТА НА БСП

През 1871 г. Ботев публикува във в-к „Дума на българските имигранти“великият си памфлет с името „Смешен плач“.Тогава задачата на великият поет и публицист е била да осмее роболепната психика на наши и чужди политици и журналисти, които се ръководят само от собствените си интереси.
Взимаме за отправна точка това велико произведение за да илюстрираме „смешният плач“ на групата съветници от БСП в Общинския съвет ,както и на тези които още гравитират около тях.
За първи път от три години насам , след настъпилите промени в ръководството на ОбС, БСП няма мнозинство.Това определено наруши техния политически и емоционален комфорт и започнаха да коментират не особено правдиво последните събития в Общинският съвет, с цел да прикрият собствената си слабост и да оправдаят собствените си далавери преди това.
Безспорното полезно събитие, което се случи сега, за разлика от последните три години, е това, че бе приет един балансиран и насочен към интересите на хората бюджет.
Това стана възможно, защото приетия бюджет, не е този, който предлага кмета. Практиката той да се приема веднага и без забележки този път не мина.
Роля за това има новото мнозинство в Общинският съвет.Това ново мнозинство разби старото статукво, при което кмета си беше осигурил гласове, които да подкрепят неговите предложения винаги.
За какво става дума. Съветниците на БСП “плачат“,че парите за ремонт и поддръжка на пътища от 180 000 лв са намалени с 50%.Макар самите те да знаят прекрасно, че тези пари за кръпките на дупките няма да стигнат и парите ще бъдат хвърлени на вятъра.Защото пътищата в Костинброд и Общината са за цялостно преасфалтиране.И именно, за това тези 50% бяха пренасочени.
Да не говорим,че в план сметката за изграждането на ул.“Възход“,например,кмета и общинска администрация бяха заложили 170 000 лв., но след преизчисление от групатата общински съветници от ГЕРБ – Обединение за Костинброд,тя падна на 115 000лв.За тези пари има и фирми, които да го изградят.
Въпросът е къде щяха да отидат другите 55 000 лв.!?
Предлагам на общинските съветници от ГЕРБ –Обединение за Костинброд прецизно   да прегледат план сметките на всички обществени поръчки, предложени от кмета на Общината.
По този начин групата ще стане спирачка в ограбването на Общинският бюджет и ще наруши определени навици на кмета и администрацията.
Други сълзи се „леят“за това, че част от съветниците, формирaли новото мнозинство в ОбС са против политиката на Кунчев и Зоя Йорданова.Не беше далеч времето, когато част от тези хора подкрепяха кмета и съветниците от неговата партия.И благодарение на тях и техните поддръжници Кунчев стана кмет.Логично е да предположим,че днес те имат достатъчни основания да са срещу него.
Може би това е така ,защото и най-здравите нерви не издържат дълго време да гледат безпринципната политика,изкривеният морал и „шуробаджинащината“в управлението на Общината от страна на Кунчев и Зоя Йорданова.
Да не говорим, че хлипайки в „смешният си плач“ тези хора говорят откровенни лъжи.Във вестника“Всичко за Костинброд“ пише,че съпруга на Общинската съветничка Кристина Александрова е президент на футболния клуб в с.Безден. Въпросната госпожа не е омъжена, а нарочения за нейн съпруг г-н Стефан Борисов не е президент на никакъв футболен клуб!Този така наречен от тях сега“конфликт на интереси“,странно защо го нямаше когато г-жа Александрова подкрепяше с гласа си предложенията на групата на БСП.Явно тогава тя беше удобна и харесвана.
И да се върнем пак на Ботевия“Смешен плач“.Четейки го оставаме с убеждението,че за почти век и половина у нас нищо не се е променило.И днес в Костинброд е останала и живее една политическа клика,която действа,мисли и говори спрямо собствените си интереси и дели хората на „врагове“ и „наши“.

АЛЕКСАНДЪР БОЙЧЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар